Thursday, December 29, 2011

TAHU KE TAK TAHU

Bestkan weekend datang kembali.. tapiii selagi keja xsettle weekend tetap jugak bekerja.. sape kata keja gomen ni rilex banyak timba.. kalau tidak , jadila kera yang duduk sesorang.. bak kata orang “ lebih baik mengaku tak tahu daripada berlagak pandai”.. kita perlu merendahkan diri dalam sesuatu hal.. abaikan je apa yang diperkata.. hanya diri sendiri je yang tahu kebenarannya..

Contohnya macam ciknad yang keja sebagai kerani cabok, sepatutnya ciknad memang kena tahu dan tahu semua perkara tapi bagi ciknad biarlah kita kata tak tahu daripada berlagak pandai sangat.. kalau tak tahu kita boleh kata tak tau dan belajar untuk menambahkan lagi ilmu pengetahuan kannnn..

Contoh lagi, macam ciknad lagi.. habis nak bagi contoh sape lagi kalau bukan ciknad kan.. ciknad memang takut kalau nak masak kat rumah mak mentua.. sebabnya adalah takut dorang tak boleh terima.. selera ciknad ni lain.. selera dorang lain.. kalau ciknad masak takut tak da orang makan.. lagi la keciwa.. tak gituuu.. sebab tu dalam hal ni ciknad banyak mainkan peranan sebagai pembantu dan lebih banyak kata tak tahu walaupun tahu.. lantak la orang nak kata semua tak tahu.. ada aku kisah?? Ciknad je tahu tahap kemampuan ciknad ada kat mana..

Errr.. contoh lagi.. tak tahu dah la.. malas nak pikir.. tapi kesimpulannya biar mengaku tak tahu daripada berlagak tahu dan jangan jadi bodoh sombong tak mau belajar.. ilmu itu penting..

No comments:

Post a Comment